Itt a vércsoportdiétát mutatom be ajánlom a figyelmetekbe, mert ez jobba személyhez szabott és könnyebb a fogyás!
Vércsoportdiéta
A vércsoport szerinti diéta nem a pluszkilók leadását célozza meg, hanem az egészségesebb táplálkozást, ennek ellenére ma már sokan bevált módszerként kezelik.
A vércsoport szerinti diéta alapja az egyes tápanyagok elkülönítése. Mivel az egyes vércsoportok szülöttei más-más tápanyagokat képtelenek megemészteni, a helytelen táplálkozás túlsúlyhoz vezethet. Ha azonban egészségesen, saját szervezetünk igényeinek megfelelelően táplálkozunk, nemcsak az elhízást kerülhetjük el, de a már lerakódott pluszkilóktól is könnyebben megszabadulhatunk.
A vércsoportdiéta lényege
Peter D'Adamo, a diéta megalkotója szerint minden vércsoport más és más jellemzőkkel rendelkezik. Nemcsak fizikai adottságukban, de gondolkodásmódjukban, mentalitásukban is különböznek. Emiatt tápanyagigényük, és emésztésük is különböző. Míg a "0" vércsoport szülöttei el sem tudják képzelni, hogy egy ebéd hús nélkül is laktató legyen, addig az "A" vércsoportúak számára ez a fajta táplálkozás érthetetlen, s nem is előnyös.
A "0" vércsoport táplálkozása
A "0" vércsoport tagjai energikus vezéregyéniségek, szinte egyetlen pillanat nyugtuk sincs. Ha kénytelenek egy helyben várakozni, akkor is állandóan izegnek-mozognak. Magabiztos, társaságkedvelő emberek, szinte minden esetben logikusan gondolkodnak.
Ajánlott élelmiszerek:
- Kecskesajt
- Borjú- és marhahús
- Hagymafélék, karalábé, brokkoli
- Bab, rizs, dió, tökmag
- Zöldfűszer, kömény, petrezselyem, bors és fokhagyma
- Hering, lazac, tonhal
Kerülendő tápanyagok:
- Füstös ételek
- A legtöbb tejtermék
- Búza- és kukoricatartalmú ételek
- Eper, narancs, sárgadinnye
- Avokádó, káposzta, karfiol
- Burgonya, édességek
Az "A" vércsoport táplálkozása
Az "A" vércsoportba tartozó emberek igen találékonyak. Rendkívül igényesek, nem egyszer maximalisták. A stressz, a rossz környezet, s az idegesség nagyon megviseli őket. Táplálkozásukban a zöldségek játsszák a legfontosabb szerepet
Ajánlott élelmiszerek:
- Szója, lencse, bab
- Brokkoli, káposzta, tökfélék
- Ponty, szardínia, lazac
- Kecsketejből készült tejtermékek
- Zöldfűszerek, mustár, gyömbér
- Áfonya, meggy, mazsola, barack, szilva
Kerülendő tápanyagok:
- Húsfélék, burgonya
- Teljes kiörlésű liszt, búzakorpa
- Padlizsán, paprika
- Kesudió, pisztácia
- Bors
A "B" vércsoport táplálkozása
A "B" vércsoportúak rendkívül kreatívak, s nem tűrik a korlátokat. Erős szabadságvággyal rendelkeznek, és lelkes szervezők.
Ajánlott élelmiszerek:
- Vadhúsok, bárány
- Tejtermékek
- Lepényhal, pisztráng
- Borsó, bab, padlizsán
- Köles, rozsfélék
- Alma, körte, eper
- Zöldfűszer, gyömbér
Kerülendő tápanyagok:
- Csirke-, sertés- és kacsahús
- Kukoricaliszt, hajdina
- Kagylófélék, tintahal
- Füstölt lazac
- Retek, paradicsom, tök
- Rebarbara, fahéj
Az "AB" vércsoport táplálkozása
Az "AB" vércsoport szülötte érzelmes és rendkívül szenvedélyes. Barátságos típus, fejlett empatikus képességgel rendelkezik, és általában optimista.
Ajánlott élelmiszerek:
- Nyúl, pulyka, bárány
- Rizs és búzafélék
- Zöldfűszerek, torma, kömény
- Sovány tej, kecske- és tehénsajtok
- Szójafélék
- Vanília, fahéj
- Szinte bármelyik zöldség- és gyümölcsfélét fogyaszthatja
Kerülendő anyagok:
- Borjú, marha, sertés
- Füstölt lazac
- Nemes penésszel érlelt sajtok
- Hüvelyes zöldségek
- Kukorica
- Banán, narancs, tökmag
- Kapribogyó
- Égetett szesz
D'Adamo kísérletei során felfigyelt arra, hogy egyes emberek jobban kedvelik a húsféléket, míg mások inkább a vegetáriánus étrendet követik. Kísérletei során ráébredt, hogy az egyes vércsoportba tartozók más-más élelmiszereket részesítenek előnyben táplálkozásuk során. Véleménye szerint ez nem a véletlen műve; testünk azokat az ételeket igényli, amelyek számára valóban szükségesek.